Newsfeed

Rosalie Cunningham: Cathartic song writing

Rosalie Cunningham - Rosalie Cunningham

Some statement about the artist Rosalie Cunningham, «Rosalie Cunningham is a rock star… she exudes an effortless charisma and quiet confidence. The music she makes is meticulously but lovingly designed to blow minds. Rosalie Cunningham… is one of the most exciting rock musicians to come along in ages. She has that indefinable magnetic quality that rock stars are made of».

Since her celebrated band Purson played its final gig in December 2016, singer, songwriter and multi-instrumentalist Rosalie Cunningham has been quietly reinventing her career and is emerging from her self-imposed musical hibernation as the visionary solo artist she always was.

Rosalie Cunninha`s eponymous self-titled debut album is the result of an extended period of reflection and will contain her strongest and most daring songwriting to date, ranging from a three minute Blackbird-esque nod to her creative hero Sir Paul McCartney, to an epic prog rock saga that will take the listener on the mother of all sonic journeys. The track Ride Of My Bike,

For Rosalie Cunningham, 28, her creative spring has finally blossomed, though not without a few birth pangs. She explains: «After Purson came to an end, I continued to write songs, not for an album, a band or anything in particular, it was purely cathartic. Being subconsciously released from the shackles of writing music for a band to perform live let me express myself more honestly. Some of the lyrics are quite close to the bone and I’ve found myself exploring new genres cathartic».

»Without any perceived pressure, I could take plenty of time over arrangements and that has benefitted the musical landscape compared with previous work. Everything is in its right place without feeling contrived. It also helped spawn great diversity as I wasn’t trying to make it a cohesive body of work, although I feel it has naturally become one».

The Pursom track The Contract,

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6730 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*