Newsfeed

Temple Of Nihil: Devoted to chaos, death and nothingness

Temple Of Nihil - Schadenfreude

Kaluga (Russian: Калу́га) is a city and administrative center in Kaluga oblast in Russia. Kaluga is also the hometown to the black metal band Temple Of Nihil founded four years ago by Pavel Guslyakov and Pavel Kurilenko – musicians who had long experience in other bands. In the spring of 2016 the band recorded an EP Soul Extremis, which was released in December of the same year by Symbol Of Domination and Narcoleptica Prod. In 2017, drummer Nikolai Vykhodtsev joined the band.

Now Temple Of Nihil is back with a new album entitled Scadenfreude. The conceptual basis of the album is existential nihilism and the Nietzschean idea of overcoming the human being. Also lyrics of songs are devoted to chaos, death and nothingness. As on the debut EP, Warkhoros did the mastering of the album. The artwork by W.Smerdulak.

Fortunately, Schadenfreud is just as engaging as the philosophy that inspired it. In some ways, it reminds me of mid-period Rotting Christ, particularly Theogonia. In other ways, it has the same austere, mid-tempo feel that Dark Fortress did so well on Ylem. It’s dark, majestic, and just melodic enough to burrow its way inside your skull and stay there for the rest of the day.

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6856 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*