Newsfeed

Lauxnos: Dawn, stars and moon

Lauxnos - Crushed By Waves

Lauxnos,  an atmospheric post-metal project has been created and conducted by the musician under a pseudonym Katharos since 2013. Since 2016 the project has become a fully-fledged band. The word Lauxnos takes its origins of ancient Prussian which means dawn, stars and moon. After four years, the guys from the ocean project Lauxnos completed the long-awaited third full-length album Crushed By Waves, which includes nine tracks that are steadily changing their mood. The fresh album represents the apogee of the story set forth in the works of Lauxnos for all the years of its existence. Probably for fans of Falloch, Alcest, Harakiri For The Sky.

The basic concept of the group turned around the ocean and privacy, which he is able to give. The hardships of everyday life force to escape, transferred to the possession undulating waters. Entrusting their lives to Poseidon and his kingdom of oblivion, which may disturb a raging storm. Running from the world of human hopes to unravel the mystery of the deepest dark waters, and among them find peace, to find that he is all his life.

From the lyrics,

He was looking for happiness, having nothing at the same time, swimming through the water column, cutting through the riot of ocean waves, not fearing stormy expanses, realizing that thousands of miles beyond the horizon there was nothing… Every day breaking himself into countless fragments, that are doomed to coexist eternally in contradiction and in eternal struggle. By no means, his world is not twofold and triple now, but at night, under the cover of viscous darkness, the myriad of the brightest stars erased all the real facets, uniting in one form, driven by unknown force of nature, without the right to go back…

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6824 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*