Newsfeed

Terry Draper: With roofing and music!

Terry Draper – In My Garden

It`s probably not so many that are familiar with the 1970s progressive rock band Klaatu? But, actually that was a very nice band with lots of very good songs. Terry Edward Draper is a Canadian musician who was the drummer in that band and one of three songwriters. Draper also had a construction business with a specialty in roofing!

Draper co-wrote the song Calling Occupants Of Interplanetary Craft, which was not only successful with his band Klaatu, but it also became a Top-40 hit, when The Carpenters covered it in 1977. Draper also co-wrote the Klaatu song December Dream in 1981, which was a tribute to John Lennon.

Klaatu disbanded in 1982, following the release of their last studio album, Magentalane (1981) and since then writer, drummer and vocalist Terry Draper has released a number of solo albums. The new album In My Garden is a compilation album of tracks from some of those albums, singles and a couple of new songs. And this is the first album Draper has released on vinyl as a solo artist. Draper has collected older songs and arranged them into an order that not only makes sense but creates a whole new album.

The song Fish is definitely a child friendly song that probably also their parents would enjoy. Pied Piper is a cover song of 60s singer/songwriter Crispian St. Peters, and the song Latitude Adjustment is a melodic pop song. The song Latitude Adjustment,

The song The Fish,

The song Pied Piper,

The song I Wish I Could Fly,

Link:
Homepage

About Ulf Backstrøm (7433 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*