Newsfeed

Bestialord: Inspired by horror and occult literature

Bestialord - Black Mass Wedding

The Wichita city lies somewhat south of the state of Kansas, at the Arkansas River, and the city was founded in 1870. 146 years later, the doom metal band Bestialord was founded. Bestialord was established by former members of Manilla Road and Sanctus Infernum.

Inspired by horror and occult literature the band entered Red Cat Recording Studio in early 2017. They emerged with their debut album Law Of The Burning which was released by Symbol Of Domination Productions and Cimmerian Shade Recordings on January 1, 2018.

Bestialord has returned with their second foreboding opus Black Mass Wedding. This macabre offering abounds with forbidden lore, apocalyptic visions, and Lovecraftian nightmare. Probably a must listen for fans of Celtic Frost, Mercyful Fate, Pentagram, Morbid Angel, Candlemass, Death, Black Sabbath. Artwork by Erskine Designs.

The new album has a raw production and an ear for melody make for strong and sinister riffs that carry plenty of memorability just waiting to get stuck in your ear. On top of that, you can expect vocals that are balanced the exact same way. For those seeking the mean and raspy delivery of death metal, look no further. For those seeking hooks and a strong sense of rhythm, look no further as well. All of this is rides on slower tempos that reflect the traditional doom style, and the combination here is very well performed.

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (7110 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*