Newsfeed

The Fantastic Terrors: With delta punk ghost called Rob

The Fantastic Terrors - 7" debut record

The Fantastic Terrors have released their 7″ debut record, including two songs titled The Yodeler and Empty Refrigerator Sunday. A modern and inventive video Empty Refrigerator Sunday, characteristic of the particular point of view of The Fantastic Terrors.

The Fantastic Terrors are a rock band from Athens, Greece. They took the band name in 2012 from the poem The Raven of Edgar Allan Poe. Their first release was on Greek record label Ikaros Records. Their mascot, a one eyed skeleton head with a hat, set as a delta punk ghost called Rob, is inspired by the legends of iconic bluesmen.  The track The Yodeler,

The band states on Facebook, «We are The Fantastic Terrors, a rock band from Athens, Greece. Something happened to us when we heard the Misfits covered by Metallica in our teens and we have been playing together ever since. Traveling, studies, work and other projects were keeping us apart for months at a time, but we always got back together for our own special blend of primitive punk, heavy blues, dirty metal and tasty retrofit rock ‘n’ roll. Now, in our thirties, coming reluctantly of age, we are still rocking and working towards our album. Our good friend Stavros Daktylas from garage legends The Sound Explosion, brought us his raging drumming for our shows and we will soon be playing somewhere near you (well, if you dare come close)!».

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6862 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*