Newsfeed

We Are Kin: Without guitars this time

We Are Kin - Bruised Sky

We Are Kin is a progressive quartet from Manchester and Bruised Sky is their third album. The new album shows We Are Kin move away from the universe of their preceding albums with a record that is the first true collaboration for the whole band. As keyboards player Daniel Zambas explains: «Bruised Sky is a stand-alone, no story line album. It’s very much a band effort, subconsciously reflective and introspective. We Are Kin`s music can be listened to on Bandcamp.

In a significant departure from previous albums there are no guitars on Bruised Sky. «I’ve been experimenting with different synth sounds and patterns, says Zambas, and I was conscious that I didn’t want to play guitar. It’s important that we keep evolving as band, from the earlier albumPandora, to ….And I know… and now onto Bruised Sky».

The line-up are Gary Boast on drums and percussion, Lee Braddock on bass, Emma Brewin-Caddy with vocals and Daniel Zambas with keyboards. The band was formed eight years ago. Combining a shared love for the musical prowess of the Seventies, the recording gloss of the Eighties and song craft of the Nineties, the founding members Gary Boast and Dan Zambas, met while playing together in pop band, The Reclusive Barclay Brothers.

Zambas and Boast began discussing music during rehearsal breaks and very quickly realized that they shared a love of progressive music, specifically Genesis. It was during these discussions that the pair embarked on the idea of collaborating and writing their own music to fulfil these progressive leanings. Later the band was were joined by Emma Brewin-Caddy, who brings experience of working with choirs and a focus on strong vocal harmonies, and Lee Braddock with fifteen years of experience on bass guitar.

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6828 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*