Newsfeed

Calea Dreaming: Inspired by the natural landscapes

Calea Dreaming – The Cavern

Hailing from the East Coast of Australia, this one man band Calea Dreaming creates a mix of instrumental atmospheric post black metal, inspired by the natural landscapes that surround Calea Dreaming’s home region. The unique use of orchestral strings, incorporated with harsher black metal passages creates a distinctive atmosphere and dreamy soundscape. Calea Dreaming is from Coffs Harbour, Australia. It is a well-known holiday town because of the short distance from Sydney. Many of the residents of Coffs Harbor are retired people. The man behind Calea Dreaming is not retired at all becauase he is very active with making the music he loves. Australian atmospheric post-black metal band Calea Dreaming released their new single «The Cavern». The single was recorded/mixed and mastered by Calea in Huon Pine Studio.

Calea Dreaming was formed three years ago as a one man project and as earlier mentioned  the goal was to create a mix of instrumental atmospheric post black metal, inspired by the natural landscapes that surround Calea’s home region. In December 2018 the band released their debut album The Rainforest Canopy, and now the band work on the next album that will be released in 2020.

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7209 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*