Newsfeed

Laughing Stock: Roots from the 80`s

Laughing Stock – Sunrise

Laughing Stock are a band that is completely in command of their artistic vision. That vision is quite complex, and the band has no goal in fitting in a specific genre. 80’s artpop, 70’s prog, neo-prog, folk and metal. It is all parts that fits in the puzzle. Last years the band released the album Island, and inspired of this happy event they will release Sunrise in September, and the song Afraid is the first single from the upcoming new album.

The roots of the band Laughing Stock goes all the way back to Tønsberg in Norway in 1986, and has had many shapes over the years. However, Laughing Stock as we know it today, was formed in 2017 by Jan Mikael Sørensen. The band consist of Håvard Enge on vocals, keyboards and flute. Jan Mikael Sørensen does vocals, guitar, bass, drums and keyboards. Jan Erik Kirkevold Nilsen also contributes vocals and guitars. Many labels Laughing Stock as neoprog, but it`s probably something inaccurate description?

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7437 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*