Newsfeed

The New Death Cult: Hope for signs of significant change

The New Death Cult - The New Death Cult

Out on the fringes in the Andromeda galaxy, a new force of light awakens in the dark and endless outer space. The New Death Cult arrives on planet Earth with sparkling fresh music and an important message for humanity. Their self-titled debut album will be released on September 6th, and it`s a force and  powerful album. The track Light Spills Over,

From outer space The New Death Cult arrives on planet Earth in 2019 with sparkling fresh music and an important message for humanity. The humanoid inhabitants of the distant alien planet of Netuluna have been watching the decaying, war-torn and bleeding planet Earth closely for many years in hope for signs of significant change. Now, they have come to recognize that the eleventh hour now is at hand. In a desperate attempt to unite all humans under the cause of saving their planet and themselves, a new medium is formed.  The track Zeitgeist,

The New Death Cult is a cross-over between Queens Of The Stone Age, Biffy Clyro and Pink Floyd, the band drives heavy rock in a forward direction primed for the 21st century, while sonically staying true to the greatest 90’s rock acts. Aesthetically, the band explores a special melting point where solid desert rock collide with heavy riffs, ear-tingling melodies and choruses of cosmic grandeur. The track True Eyes

The lyrics inspire a true universal love and peaceful activism towards an anti-war, anti-environmental destruction and anti-corruption movement in music, to make the world a better and safer place for present and future generations.Visually, the band consist of four masked humanoid aliens who go by their pseudonyms. ALPHA (vocals + guitar), BETA (lead guitar), GAMMA (bass) and DELTA (drums).

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7413 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*