Newsfeed

Restless Spirit: A simple but well-functioning equation

Restless Spirit - Lord Of The New Depression

A simple but well-functioning equation: Relentless riffs + indelible hooks = soul impacting songs! Restless Spirit is a 4 piece Long Island, NY based metal band founded in July of 2016 (originally as DMP) the band fervently set out to hit the road and never waste a moment spreading their loud, dismal yet meaningful music. In just 2 short months the band had already hit the road twice and somehow found time to record and release their menacing debut EP Harvest. The 4 song release demonstrated their serious addiction to creating hauntingly heavy and groove-filled riffs that would make even the master himself Tony Iommi jealous.

The following 2 years would show no signs of slowing as Restless Spirit not only released a second EP entitled 1922 but embarked on many more tours including stints with Florida’s thrash metal powerhouse Rhythm Of Fear, South Carolina grind monsters Wvrm, southern sludge rockers Ether and the post-hardcore deviants Heaven’s Die based out of Virginia. In that time the band also found themselves making their way onto shows with impressive support slots for notable artists ranging from Terror, Crowbar, Doyle of The Misfits and even a rare NYC appearance with doom metal legend Scott ‘Wino’ Weinrich from The Obsessed.

Most recently the band has wrapped up recording for their first full-length album which they are looking to have released spring 2019. Lord Of The New Depression includes 9 soul-crushing, dreary anthems about misery and anguish mixed with a morbid twist of hope. The album, which was mixed by board genius Taylor Young (Nails, Twitching Tongues) and mastered by the infamous Brad Boatright (Sleep, Off!) saw its lead single ‘Ripped From Me’ debued by Decibel Magazine. Their moniker is more than just a mere name as Restless Spirit truly describes the band’s undying ambition for creating heavy, melodically morose heavy metal.

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6836 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*