Newsfeed

Zibler-Ex: Different aesthetic perspectives

Zibler-Ex – Cronopatia

Bogotá is known for less pleasant things in many people. Fortunately, there is also a lot of positive in that city which is actually one of the world’s largest cities. A nice acquaintance from Bogota is the band Zibler-Ex. The band has now released the album Cronopatia. The track Trilogia Parte I,

Zibler-Ex was formed four years ago by Ivan Poveda, for exploring other sounds using expression pedals. Zibler-Ex is a creative collective that draws on different aesthetic perspectives such as progressive rock -with influences of iconic bands as King Crimson, ELP, Dream Theater. In addition the band is inspired of contemporary academic music by great composers such as Arnold Schönberg, Oliver Messiaen and Trevor Wishart. The track Blau Hund,

The repertoire of Zibler-Ex constituted especially by own works, is a display of virtuosity, timbre variety and rhythmic exploration where drums, bass and band set a sound fabric. The musicians enjoy an important trajectory in different national and international scenarios, which with the diversity of their routes, make Zibler-Ex a versatile band. The track Triology Parte II,

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (5239 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*