Newsfeed

Crocodile: Weird but accessible

Crocodile - Howling Mad Black Music Under Hot Stars

It is very exciting to discover new not necessarily so famous bands that make really good music. One of the most exciting and talented bands is Crocodile!

On October 1st 2019 Crocodile releases their highly anticipated second album, Howling Mad Black Music Under Hot Stars, on Basement Avatar Records. The band states, «We are a band from Austin TX. Our music is not easily categorized. Imagine mash-up of the counterpoint of mixing Gentle Giant with the groove of Steely Dan, the bombast of Rush with the ear-worm melodies of ELO with the grandiloquence of Yes with melancholy of The Smiths? Weird huh? But, it’s working for us»!

These unlikely contrasts may sound unworkable, but it’s obviously working for Crocodile. The music on Howling Mad Black Music Under Hot Stars, is tightly arranged, yet still accessible and exciting progressive rock music, with beautiful melodies and romantic lyrics.  

«A Progressive Rock album of love songs? Is that a thing? It is now. And trust us on this, if you’re a fan of rock music, progressive or otherwise, you’re going to want to hear it. Keep in mind, these may not be the type of love songs you’re thinking… ».

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6836 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*