Newsfeed

Retrospective: Third attempt succeeded!

Retrospective - Latent Avidity

Retrospective music is well-played and evocative.  Retrospective was formed in 2005 by Robert Kusik and Maciej Klimek. Eventually a full band was fielded and the band started to gig under the name Hollow In Leszno. The band then added Beata Lagoda and took a more progressive direction, inspired by such stars as King Crimson, Dream Theater, Pink Floyd and Polish Riverside. In 2006 the lineup was completed with the addition of Jakub Roszak and in early 2007, as Hollow, the band recorded a demo. Later in 2007 the band became officially Retrospective, and on the third attempt the band name became final. The same year they released a Spectrum Of The Green Morning. At the end of September the band releases their fourth album Latent Avidity. The track Programmed Fear,

Retrospective represents a young generation of the Polish progressive rock bands. Their music is inspired by different artists with a broad spectrum of musical genres. The band is not restricted to a particular music style either. They often search for different kinds of rock, ranging from art rock to hard rock. They are able to create special musical atmosphere, full of emotions but at the same time surprise their listeners by a hard sound. All those varieties and contrasts make their music intriguing. The track Still There,

The line-up, Jakub Roszak – vocal, Maciej Klimek – guitar, Łukasz Marszałek – bass guitar, Beata Łagoda – keyboards, vocal, Robert Kusik – drums

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6699 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*