Newsfeed

Uneven Structure: Groovy polyrhythmic guitar riffs

Uneven Structure - Paragon

Igor Omodei – guitar, Benoit Friedrich – bass, Matthieu Romarin – vocals, Arnaud Verrier – drums. Together they are Uneven Structure from Montepellier, and they will release their third album Paragon on 18 October. Montepellier is a contrasting university town with old and new architecture. Paragon showcase a band with old and new musical artefacts and a band that progress due to the fact that their sound is now even more complex. The music is nice arranged, catchy, experimental and technically enhanced, but also groovy. A very nice combination of the hardness of metal with the elaborate techniques of prog and the atmospheric sounds of ambient. The track Innocent,

Paragon crystallizes an age of newfound maturity, a vision clearer than ever, and the need for Uneven Structure to expose its genuine inner self. With rock-solid foundations and an iron handedly curated team of devoted partners surrounding the entity, this upcoming opus is set to break the boundaries and overcome any obstacles that might be thrown on the way, only to be brought to everyone that needs this music in their lives.

Uneven Structure was formed in May 2008 from the willing of Benoit Friedrich and Igor Omodei to finally bring the technically enhanced and progressive music they had been working on for themselves alive. The sound they were aiming to create was a one of a kind merger of groovy polyrhythmic guitars.

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7209 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*