Newsfeed

De Press: Back with a blast

Depress – Body Manifest

Fans of Joy Division, Vulture Industries & Holy Toy would probably enjoy the music of De Press! Norwegian/polish new-wave rockers De Press fronted by the legendary Andrej Dziubek Nebb are back with a blast! Body Manifest mark their first Norwegian De Press album in 13 years and shows a band playing at all their strengths!  Line-up: Andrej Dziubek Nebb – vocals, Helge Hovland – guitar, Atle Rakvåg – bass, Jonas Kjærnsrød – drums. Additional musicians on the new album: Rafal «Pietaszek» Novak – accordion, Audun Kjeldahl Berntsen – synth, keyboards, effects. The track Skurcysyny,

De Press are a legendary Norwegian/polish cult band those debut Block To Block ( 1981) are rated as one the best albums ever to be released by an Norwegian band! A De Press concert is a very unique experience, with high energy levels, musical crunches and props such as oil barrels, fish pudding, anvil, cement mixer and angle grinder.

De Press`s music are an elusive blend of Polish folklore and European new wave, and in the lyrics Andrej Nebb elegantly alternates between Polish, Norwegian and English! The story of De Press starts in the spring of 1980. Polish Andrej Nebb (Andrzej Dziubek) had joined the band Pullout, forming De Press with Jørn Christensen on guitar and Ola Snortheim on drums. Nebb himself sang and played bass. The band was inspired by the late punk and contemporary do-it-yourself attitude, and established their own label, Siberia Records. The track Agent Ego,

The world around was characterized by the cold war between the superpowers. In Poland, workers in Gdansk strike at the Lenin shipyard, and the independent trade union Solidarity was established. This inspired Nebb’s lyrics, which is reflected in the album title on his debut album Block To Block which was released in 1981.

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (5876 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*