Newsfeed

Thraxas: A pinch of chili powder added to the metal blend

Thraxas – Cthihu Rising

The district of Hawkesbury City is named after the Hawkesbury River in Australia. A river often is a perfect place for cultivation, and Hawkesbury is no exception. The area has among much other cultivated the groove/thrash band Thraxas. That band deliver a pretty good mixture of thrash & groove metal.  Mix well Pantera, Lamb Of God, Slayer, Machine Head with a pinch of chilli and gasolin, then you get Thraxas. 

Thraxas released the demo Slave Wages last year, and now their new single Cthulhu Rising is released. The single was recorded at Housefox Studios in Sydney by Ryan Miller  and mastered at Tower Studios in France by Brett Caldas-Lima. Cthulhu Rising represents a definite leap forward for the band, with a shift in sound representing the influences of the new band members.

Lyrically drawing from the mythos created by iconic horror/fantasy writer H.P. Lovecraft, the track is a gut-heavy ear-stabber of the highest order. At just under five minutes, Cthulhu Rising showcases the 80s thrash influences of the band, from the riffing and powerhouse rhythm, to the Tom Arayaesque scream mid-song. Supporting the single, the band will embark on a tour which will see them visit Thrashfest in Melbourne and Brisbane and Nightmare Before Christmas in December.

The name Thraxas came from a book that the guitarist and vocalist in band Chris Bull Woods had happen to find upon browsing through & liked the name. He asked if he was able to use a name for a band & the author complied, thus bearing the name Thraxas! The clean vocals of frontman Chris Bull Woods is a vital part of Thraxas sond, in a scene that for the most part has become dominated by guttural vocals.

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6696 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*