Newsfeed

Caesarius: With ballad!

Caesarius – Road To Rome

The band Caesarius plays old-school power metal, which means the orientation towards German power metal of the 80s and 90s, the preservation of old concepts in a new sound and a respect to the ancestors of this genre. Currently Caesarius is the only band in Moscow performing old-school power metal. Caesarius have released their new EP Road To Rome. Actually the band perform a ballad on the new EP entitled The Sun! In additions Road To Rome contains songs on various subjects, from historical facts to protest movements.

Caesarius was founded 2,5 years ago, and  the newborn band also needed to find a drummer and soon started searching. Eventually they found Vitaly Veerbull, former drummer of Arcana Imperia and he joined the band. The band only have one song, but this song Kingdom Of Fun soon was released

It led to the raise of interest to the band among certain listeners and the guys played several concerts in notable rock clubs in Moscow. As time went by, there had to be a slight change in the band’s lineup by February 2018, the bassist position was filled by Dammy Bexx, former bassist of The Black Aster. The band released its first EP Dreamland on March 29, 2018. The guys was on tour and visited Elektrostal, where drummer Vitaly Veerbull was awarded as the best drummer of the year!

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6862 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*