Newsfeed

Shakespears Sister: With love of Americana and roots music

Shakespears Sister – Ride Again

Shakespeare’s Sister is a 1988 British band with singer Siobhan Fahey and Marcella Detroit. In May 2019 after 27 years since the band disbanded. Fahey and Detroit will release their new EP Ride Again late October. The track When She Finds You, Featuring Richard Hawley,

Speaking about the collaboration which received its first radio play on Steve Lamacq’s BBC 6 Music show last night, Marcello Detroit explains, «When Siobhan Fahey and I wrote this track, we instantly knew it needed a male voice on there to really convey the full story. We’re huge fans of Richard Hawley and we were delighted he was up for duetting on the song. We love the rich and emotive quality of his voice».

The accompanying video for When She Finds You is directed by long-time collaborator Sophie Muller. Sophie has made videos for Beyonce, Rihanna and The Strokes and also shot Shakespears Sister’s iconic videos for Stay, You’re History and I Don’t Care, as well as recent single All The Queen’s Horses, which featured on the band’s Singles Party, released in July. Singel Party has a remastered collection of all the singles released by the group and two new songs.

Speaking about the Ride Again EP Siobhan Fahey says, «Being back together in the studio to work on the two original songs for our ‘Singles Party’ album earlier this year was magical. We spent a very prolific few weeks in the desert in Joshua Tree California and ended up writing a few more songs that have now come together as the ‘Ride Again’ EP. It’s a real progression of the Shakespears Sister sound, bringing in new references including our love of Americana and roots music». The new mix of the old track All The Queens Horses`s

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7437 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*