Newsfeed

Shadow Limb: Scorched battle fields and villages

Shadow Limb - Burn Scar

Burn Scar is the new album from the band Shadow Limb. The band`s bassist Mike Crew states, «The title Burn Scar pertains to some of the lyrics referring to scorched battle fields and villages, but also has a personal meaning to us as it’s something you hear a lot around».

«We are all from Paradise, California which suffered the biggest wildfire in California history last November. We all still live nearby but luckily didn’t lose our homes.  Friends and close family we’re not so lucky. It has been rough. Most of the town is a burn scar, ironically though, all the lyrics that were written for the album were written before the fires». The track Asger Arisen,

The music of Shadow Limb is probably for fans of band as Neurosis, YOB, Russian Circles, Mastodon (early), Elder, and Giant Squid.

Shadow Limb was formed in 2013 after La Fin Du Monde, the long running instrumental band featuring all the same members, called it a day. The guys wanted to take a heavier more stripped down direction with Shadow Limb while maintaining all the dynamic shifts and genre bending that had been a staple with their instrumental band. Since 2013, Shadow Limb have played countless shows, released a 3 song EP The King Is Dead (on digital and cassette via Vulture Print), and Mass and Power as a 12″ split LP with Squalus (on Translation Loss).

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6231 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*