Newsfeed

Dreamsense: With theatrical imagery

Dreamsense - Ocean

Dreamsense is a group of musical characters. They create a representation of theatrical imagery, closely intertwined in each composition they make you feel stunned, frightened, sometimes overwhelming feelings of hearts pulsating as one. Along with rich orchestral arrangements in the best traditions of symphonic metal. Powerful guitar runs, profound vocals. All these merge together, that is Dreamsense a Russian symphonic metal band Dreamsense have released their new single Ocean. The single was recorded in Chaika Studio and mixed/mastered at MxD Recordings in Berlin

The band founded in 2012 in Moscow by the tenor vocalist George Ognev. All feelings and life experiences were expressed in the music. The band’s creativities were greatly influenced by such bands as Nightwish, Dimmu Borgir, After Forever, Within Temptation, as well as great classics and film music composers. Due to this the tonal emphases the richness of the orchestra and a vibrant savor of black metal. 2015 was fruitful for the band, the lineup was completed, the first recording and the first concert took place. The band has already performed several concerts with the following bands, Eluveitie, Харизма (Charisma), Андем (Andem), Witchcraft and Fiend.

Two years ago the band released their first single Uncolored and applied to the World’s largest music festival-contest for independent bands Emergenza and successfully reached the final, taking first place in the audience voting!

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7405 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*