Newsfeed

TaratisT: With traditional Persian instruments

TarantisT – Rahbary (Rahbar Naameh)

TarantisT, Iranian rock/metal band residing in Los Angeles have recently released their new album Rahbary (Rahbar Naameh). The album is the band’s 5th full. Following the main concern of the band, this album also targets social-cultural-political issues of the Iranian community inside and outside of the country.

Musically TarantisT incorporated some traditional Persian instruments like Zarb and Santoor, with electric guitars, bass, synths and heavy riffs. Like always, they strive to create combination of new sounds and tones in a groovy way they love! Now the band have release the track, Ekhtelas,

The band make an amalgam of post rock, thrash metal, alternative music and with much Persian vibes. TarantisT have definitely a special sound unlike most other music I ever have heard. The curious could listen to the bonus track Criminal Cult,

Founded in Iran in 2000, TarantisT had to perform secretly-but-loudly, something which has proven to be difficult, but after sparking a following via word of mouth in the underground, the band soon began to garner international recognition. Within just a few years, international media correspondents inspired by their story, including BBC, SKY, CNN, NPR, Metal Hammer and Kerrang started visiting Tehran to meet and talk with TarantisT. These news reports and articles aided TarantisT in cultivating a worldwide following, motivating the band to relocate to the United States Los Angeles in 2008. The track Reflection SXSW 2019,

After growing some roots in North America, the band was invited to play several festivals like SXSW, CMJ, Canadian Music Week and Intergalactic Fest. TarantisT quickly added to their touring repertoire, performing on the same stages as Metallica, Motörhead, Stone Temple Pilots, Muse, Cheap Trick, Voivod, Sum 41, My Ruin, Ben Harper and many more.

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7226 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*