Newsfeed

Chayan: Battles Of Maldon

Chayan – Forgotten Dreams Of An Unbeliever

Chayan is from Lanchasire in UK. They espouse a heady mixture of rock, electronica, progressive metal and folk topped off with ethereal vocal harmonies and majestic arrangements. Folk rock, progressive metal, alt-instrumental. Genre busting. You decide. Their last effort is the new album Forgotten Dreams Of An Unbeliever. Some have named the music as genre-busting and brimming with originality, with strong roots in the past but with a modern progressive twist! The line-up: Chayan is Michelle Hill on vocals, Mik Wilson on drums and percussion, Jake Heaton on guitars and Andy Dewhurst on keyboards and bass guitar. The track Master Of Oblivion,

The lyrics deals with chapter’s myths, dreams, battles and legends all tell their own tales. Myths concerns itself with epic storytelling across the eons. Dreams features songs of Thomas Covenant The Unbeliever (from the books by Stephen R. Donaldson). Battles retells the old English poem Battle Of Maldon. Legends takes inspiration from fables and heroes of old.

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7217 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*