Newsfeed

Mother’s Tomb: Balance between dark and light

Mother's Tomb - Absent Not Dead

Mother’s Tomb was created on Father’s Day 2018 after Jason Schwartzwalder had parted ways with Brutality and moved from Tampa back to his home in Atlanta. Upon returning to Atlanta, Jason Schwartzwalder wrote what would become the debut album Absent Not Dead, and enlisted some pretty talented musicians to help realize his vision, including Jeramie Kling (The Absence, Göregang). The name, Mother’s Tomb, actually has a pretty deep meaning for Jason Schwartzwalder. Mother is a word for creation and love, beauty and happiness. Tomb is a word for end, death and sadness… Mother’s Tomb is very much about the balance between dark and light, the beauty in death and the ugliness in life, which is conveyed by the music and lyrics. Mother`s Tomb is probably for fans of: Brutality, Malevolent Creation, Solstice (US), Death. The track Mutual Hostility,

Schwartzwalder about Mutual Hostility, «It’s about being a shit person and how being a human being you have the conscious choice to not be shitty yet that’s how you choose to be. It’s personal for sure and is absolutely a fuck you to those it’s about but to be clear, it is about a collection of people I’ve encountered throughout my life. So listen to the track and if the shoe fits, wear it».

Mother’s Tomb combines the brutality of old school death metal with a more modern feel.This band is very much a melting pot of ideas, influences, and styles of music in general not just metal. The new album is about the cousin of Schwartzwalder who was murdered. The track Monster,

Schwartzwalder states, actually all the lyrics are about how my cousin died and how his death has affected me and our family and the friends he made in his short time here. I wanted to leave the track open enough so anyone who has dealt with the loss of a loved one through violent force can relate. I didn’t use his name or identifying markers but it’s all there. Its super personal and full of real emotions from deep inside the festering pain I hold from this tragic event. I have learned to deal with it better and writing the song has helped but I still can’t listen to it and not get choked up.

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6707 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*