Newsfeed

Hidous Devinity: Hit us like a train wreck

Hidous Devinity - Simulacrum

Italian technical death metal force Hidous Devinity have just released their first single and music video. Elbalmer is off the band’s fourth studio album Simulacrum out on November 8th, 2019. The track Elbalmer is directed by Olivier De Sagazan.

«Perhaps more than any other song on Simulacru, The Embalmer represents the new path in front of Hideous Divinity, guitarist Enrico Schettino states about the new track. We knew it was time for not just a video clip. Something more was needed. When Olivier De Sagazan accepted our proposal and came out with the script, the whole thing hit us like a train wreck. We found the Embalmer. With his art, he created a nightmare and invited us into it, half covered in clay, standing like powerless statues, and soon we understood to be in the hands of a maniac. Olivier De Sagazan came and embalmed reality in a distorted image, creating a destabilizing simulacrum. You can see us, blind observers, watching the grotesque repetition as he replaces Stephanie on the surgical field. Rise!, he cried».

«Olivier de Sagazan is a visionary and one of the most relevant contemporary performers around. Hideous Divinity couldn’t think of a more fitting artist to bring all of this to life? In the video, the band witnesses a mad surgeon’s desperate attempt of discovering the true self of humans and flesh through a sequence of a grotesque experiment».

Hideous Devinity`s music starts taking form in January 2007 with former member of Hous Of Penance, Synder & Mauro and Eyeconoclast. The aim was and is to come out with some real, straight-in-your-face unholy death metal, in other words, the only music in the world that deserves to be played someone will say?!

The upcoming album will feature ten original songs delivered with jaw-dropping technical finesse, as well as two covers, Machine Head`s Blood Of The Zodiac and Mayhem`s classic Cursed In Eternity, as bonus tracks on the digipack CD (which will also be included in the LP edition). The nice artwork was again created by Vladimir Chebakov who also did the cover for the band’s last album Adveniens.

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6824 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*