Newsfeed

Sarpedon: Pretty good gear

Sarpedon - Before The Nightingale

Norwegian progressive metal band, Sarpedon, announces the release of their second new album Before The Nightingale Sings, a follow up of the 2014 debut Anomic Nation. The album was released yesterday!

Drummer Carl Engstrøm stated: «We’re very happy to announce the release of our second album Before The Nightingale Sings. It has been a long and difficult process to get this album finished but finally the day has come for its release and we could not be happier and proud about the result». The track Creeping Chaos,

Vocalist Göran Nyström stated: «In May 2016 I was contacted by Torgeir P. Krokfjord (ex guitar player) regarding vocals on the new Sarpedon album. I listened to their previous album and made a rough demo of the song Anomic Nation. It worked for both me and the band and in November 2016 I flew to Oslo to record vocals for the new album. The studio was located a couple of miles outside of Oslo and it had some pretty good gear. It was three hectic days in the studio with frozen pizza and singing. It’s the heaviest album I’ve ever recorded and I can’t wait for you to listen to it»!

The album was recorded at Toproom And Hemstad Studios, mixed by Børge Finstad and Matias Aaveren at Toproom studios and mastered by Kjetil Ottersen at Vektor Facilities studios. The album cover was done by the French designer Paul Paulus Gonzalvez.

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7231 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*