Newsfeed

Xaon: Shot in desert and chapel!

Xaon - Solipsis

Rob Carson, vocalist of Xaon about their new video Eros from their second full-length Solipsis, «We are very excited to finally unveil this new music video for our song Eros, directed once again by Brice Hincker from CHS Prod and shot between the Tabernas desert in Spain and a chapel in Mulhouse (FR). The thematic follows the solipsistic concept present throughout the album and delves into the realizations of, not only absolute solitude but also total abandonment».

An elusive name born amidst Switzerland’s highest mountains. Never quite fitting in any of the numerous galleries metal has to offer, drifting through the extremes whilst juxtaposing finesse and vehemence from an unworldly orchestra, endlessly exploring the vast echoic gloominess of the human mind.

In only a few short years, the combo led by Vincent Zermatten (guitars) and Rob Carson (vocals/orchestrations) has managed to tour the world through the release of their critically acclaimed debut album The Drift, notably across Europe with gothic metal monsters Sirenia and folk metal legends TYR, in Japan with Obscura and Archspire. In the US with The Veer Union, and sharing the stage in festivals across Europe with bands such as Megadeth, Testament, Exodus, Goijira, Paradise Lost, Eluveite and many more.

The music on Solipsis bringing the band’s grandiose aggressiveness to a whole new level, pummeling their way through a cataclysmic atmosphere while reaching a new majestic apotheosis.

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7437 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*