Newsfeed

The Messthetics: Tuneful and weird

The Messthetics – Anthropocosmic Nest

The Messthetics are an instrumental trio featuring Brendan Canty (drums), Joe Lally (bass), and Anthony Pirog (guitar). The Messthetics was formed by former Fugazi members, and their music has been described as jazz punk jam. In 2018, the trio released their self-titled debut album in, which included 9 highly songs recorded at Canty’s studio space. The Messthetics hit the road and spent much of the following year on tour, performing upwards of 200 shows across the US, Europe, and Asia.

Their second full length, Anthropocosmic Nest will arrive in fall of 2019. It’s the work of a more experienced band, whose dialog as a performing unit has necessarily focused and intensified. It’s the loudest the trio has ever been and also the quietest. Their most tuneful set of compositions and also their weirdest.

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7425 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*