Newsfeed

Savaoth: With new and fresh approach to black metal

Savaoth - Neophyte

The band Savaoth was originally formed in 2001 as a very promising four piece act based in Athens, Greece.Their music uniquely incorporates classical baroque era symphonic elements with the cutting edge of Scandinavian black metal and an industrial pinch, resulting in a majestic yet magnificently schizoid crossbreed. Eight years after the foundation their debut album titled Whispers Often Bleat was released, but soon after the band disbanded. The track Mathisis,

After 10 years of inactivity Savaoth has re-emerged to explore the nethermost foundations of the human origins. The new EP Neophyte is a self-initiatory trip, from inferior to superior aspects of the psyche. The sole muscians in Savaoth is Vasilis Kranos who also plays in band as Word Of Life and Arkhangelsk, Khora. The track Gnosis,

Neophyte is Savaoth’s reappearance after 10 years of absence from the black metal scene. So it is basically an initiation into the band’s new sound, thus the title Neophyte, which roughly means new apprentice. The fans should expect a new, fresh approach to black metal, with classic Savaoth cutting edge riffing and experimental industrial sounds, combined with a more ritualistic atmosphere. The track Elusis,

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7437 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*