Newsfeed

Ashborn: Cold beer and hot girls!

Ashborne - Awakening

Ashhborn is according to themselves a heavy and full of energy metal band from midlands (Northampton/Birmingham) that will make sure your ears and necks will hurt after listening to their music!!!

Ashborn was formed in the second half of 2017, but the musicians have many years’ experience from previous bands such as Ghost and Grin & Dierevers.

Band comments: «We do like simple, straight forward videos. Wanted to show you dark energetic video. Just like we are! Ashborn’s strong side is a live performance. That’s why the video is showing us going crazy. Headbang 100%». The track Crushed Ant,

The band states, «We started our adventure by going to the Initiate audio and media, at the beginning of December 2017, to work with Neil Hudson where we have recorded two tracks to be released. On the 10th of March, a week before our debut gig, we presented a brand new lyric video, for our song Every Word».

«This was done by Andy Pilkington from Very Metal Art. On the 17th of March, we played our first headline gig in Northampton, & on the 3rd of May, we went through to heat 5 m2tm in Milton Keynes. This was followed two days later by headlining a show in the O2 Institute in Birmingham. On the 18th of May, we had the pleasure to play in the m2tm semi-finals and went through to the finals. On the 26th of May, we won the final, the first time a Polish band has ever done this in England, and now we have a slot at the Bloodstock open-air festival 2018»!

«After nearly destroying the New Blood Stage at the BOA our band was even more focused and started to play much more shows. Headlining quite a few of them or supporting some big names like Vader, Krysthla or Incite. While enjoying all the shows throughout England, the band has been preparing for the full-length debut album. Finally, in May 2019 Ashborn spent 2 weeks with Mr Neil Hudson at Initiate Audio and Media and recorded the album. The first track from this album Light That Creates Darkness alongside with lyric video has been released a week before our support show with the polish monsters Vader at the HOP festival».

The band have healthy interests such as, heavy music, cold beer and hot girls!

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6707 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*