Newsfeed

John Ghost: Uses a cinematic language and seeks for new sounds

John Ghost - Airships Are Organisms

John Ghost is an instrumental sextet based in Ghent (Belgium). The band is often pretty ingenious and exploratory, often described as a symbiosis between the sounds of Steve Reich, John Hollenbeck, Nils Frahm and Jaga Jazzist. In their music we can hear influences from jazz, contemporary classical music as well as rock and electronica. Their new album is entitled Airships Are Organisms, and here are the title track Airships Are Organisms,

Above all, the group constantly seeks for new sounds and uses a cinematic language in their compositions while keeping the balance between moments of abstraction, repetition and sound-exploration. Intoxicating, dreamy soundscapes alternate continuously with rhythmic patterns. Improvisation is the common thread throughout large parts of composed music, smart harmonies and tight turns.  The track Time// Traveller

On the Gent-based sextet’s new single Disfunctional Rabbits: The Disfunction’ intoxicating, dreamy soundscapes alternate continuously with rhythmic patterns, and draws on influences from jazz, rock and contemporary classical music.

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (5513 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*