Newsfeed

SpiteFuel: Snotty attitude

SpiteFuel - Flame To The Night

The city Heilbronn is an important traffic hub and several highways pass it. Likewise, several railroads meet, and the musicians in the band SpiteFuel meet in that town. After last year’s release of the very good concept album that is Dreamworld Collapse, SpiteFuel have caused some anxiety among the fans with the departure of their front man and the introduction of the new singer Philipp Stahl. Without suffering a long creative break, the songwriting machine composed by guitarists Tobias Eurich and Timo Pflügler continued to run at full speed and created 11 new tracks which have opened a whole new chapter in the history of the band.

Flame To The Night is the name of the new full-length which was produced during the summer at the Gernhart Studio Troisdorf under the direction of Martin Buchwalter, and is set to be released on November 8th. Fans can expect to listen to the band’s trademarks, their technically sophisticated guitar riffing and a lot of feel and melody with a new, more snotty attitude to a wild, rocking, metallic mixture, which shows that there is only one direction for the band: Full speed ahead! Be prepared!

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7230 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*