Newsfeed

Oceanica: Lush melodies with hope!

Oceanica  - OneDark

The album OneDark has a total time of 52:46. The band behind is Oceania, and Oceania is Benedict Harris-Hayes from Enochian Theory with all instruments and vocals.

OneDark is the first of a trio of albums that Oceanica will release and the album contains an interesting and very varied music. Harris-Hayes use ambient sound to create nice soundscapes, and he is so creative in a way that really makes the music exciting and audible, and it makes the music so vibrant. Harris-Hayes have been acclaimed by such diverse musicians as Steven Wilson and Bruce Dickinson. In addition he has been lauded from many, many printed and online press as for instance Metal Hammer, Hard Rock and Prog and as mentioned many more.

OneDark have a nice depth I enjoy and the music is pretty atmospheric, and is really suitable to sink into and for a while get away from what one might have of problems. The album is have very good and lush melodies. The lyrics is very positive and personal and Harris-Hayes have hope for a bright future.

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (4733 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*