Newsfeed

Tiavara: Aerospace and prog metal

Tavara - Dazed

The city Korolyov is known as the cradle of Russian aerospace, but it is probably not so well known that the city is the birthplace of the prog metal band Tiavara?! Tiavara lives up to aerospace artifacts and is now high-flying. They have released the single Dazed, and early next year they will release their third full-length album.

The single was recorded at RDM Studios and mixed/mastered by Nikolai Grebenyuk. Tavara was founded seven years ago by brothers Tikhon Pachin (vocals) and Danila Pachin (drums) as a school project. In 2014 Alexander Bogdanov (guitar) and Rost Prus (bass) joined the band and completed the first official line up.

Link:
Homepage

Om Ulf Backstrøm (6710 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*