Newsfeed

Egeria: Journey into the darkest depths

Egeria – At Night Falls

On October 28th 2019 the new and second EP from Dutch band Egeria will be released, called As Night Falls. This album will be released through the band themselves, so this is a full independent release.

Egeria from the Netherlands was founded in December 2013 lead by lead singer Nicole De Ruiter. The musicians where a group of friends interested in metal music and playing cover songs. After a period of playing cover songs, Nicole De Ruiter and Max Vijgan began introducing ideas for new songs to the rest of the group. It`s from those ideas that their first original song Requiem Draconis was created. In 2017 the band released their first EP Requiem Of Shadows and played their first gigs. Eventually they found out their own sound with influences fascinating journey into the darkest depths where dreams and nightmares alike become reality. Egeria are influenced of classical, symphonic and progressive melodies. In the absence of songs from As Night Falls we include a song from the EP Requiem Of The Shadows.

The song The Rise Of The Fallen offers very nice vocal harmonies and showcase how good Nicole De Ruiter can sing. A Night At The Mansion is a very catchy and What Lies Beneath is dominated by a a very nice intro, tight rhythm and fascinating choral parts. Some guitar solos and bombastic orchestration on the EP freshen ups, and Egeria is absolutely a promising melodic band with probably a bright future ahead.

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6220 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*