Newsfeed

Nine Skies: Second World War dating

Nine Skies - Sweetheart Grips

To be a bit tabloid, Nine Skies is a nice prog band from Nice! The first day in November the French band will release their second album Sweetheart Grips. The album is a double album and the guest musicians are very skilled and well known in the prog environment. Guests such as Craig Blundell (Steven Wilson, Steve Hackett, Frost …), Clive Nolan (Arena, Pendragon …), Dave Foster (Steve Rothery Band, Dave Foster Band …), Riccardo Romano (Ranestrane, Steve Rothery Band …) and others. The track  Burn My Brain featuring Craig Blundell & Clive Nolan.

The title Sweetheart Grips refers to the practice dating back to the Second World War, when soldiers were known to take precious family photos and Pinup Girl photos and put them under clear grips on their 1911 pistols, called Sweetheart Grips. Many of the grips were made from pieces of broken plastic windows from bombers.

The album highlights the memories and feelings of a young soldier exposed to a post-traumatic syndrome, bringing out the paradox between the obvious violence of the war and the underlying humanity buried in each of us.

Nine Skies are inspired by many influences, rock, pop, progressive, classical, jazz…

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6851 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*