Newsfeed

Anders Buaas: Witch trials and persecutions

Anders Buaas – The Witches In Finnmark III

Anders Buaas will release the album The Witches In Finnmark III later this year, and completing Buaas` triology.

«Then the Lord said to me, Disaster will be poured out from the North on all who live in the land». Jeremiah 1:14

The Witches Of Finnmark is an instrumental album trilogy, written and produced by Anders Buaas. It was inspired by the book At The Gates Of Hell by historian Rune Blix Hagen. The witch trials and persecutions in Finnmark in the 16th and 17th century were some of the worst mankind has seen. 

This has been a major undertaking for many years. Parts I and II were released in 2017 and 2018, getting great reviews both locally and around the world. The music contains elements of folk, blues, progressive rock, jazz and classical. Inspired by bands and artists like Mike Oldfield, Genesis, King Crimson, Al DiMeola, Yngwie Malmsteen, Marillion, Jeff Beck, Gary Moore and many more, makes this an exciting musical journey, based on real historical events.

Anders Buaas was born in 1974, and he plays guitar, keyboard, banjo, mandolin and effects on the new record. He also a composer and producer and is from the town Larvik in Norway. His previous bands is Gjørmebryterne, Bløff, Absolute Steel and Jernskjegg, and he is also known as touring guitarist for Paul DiAnno (Iron Maiden) and Tim Ripper Owens (Judas Priest). The new album is written and produced by Anders Buaas, and recorded and mixed at Gand Studio 2019, and mastered by Simon Gibson at Abbey Road Studios. Gudny Aspaas from legendary Norwegian band Ruphus sings on the song Requiem.

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6220 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*