Newsfeed

Djevel: Melodic but also raw and unpolished

Djevel - Ormer Til Armer, Maane Til Hode

Djevel is a so called supergroup formed by members/ex-members of Koldbrann, Ljå, Orcustus, Enslaved, Kvelertak, and other projects. Djevel means Devil in English. Ormer Til Armer, Maane Til Hode ( Worms For Arms, Moon For Head) is their sixth album. The title track Ormer Til Armer, Maane Til Hode,

The Norwegian band Djevel performs uncompromising black metal as if it was crafted in the 90s. With a structure and style far from modern black metal, this is how it sounded back in the day, raw and unpolished but still keeping all the melodic sounds and moments you need to feel all the atmosphere a great black metal album needs. The track Illoeygd Foedt Som Satans Barn, Paa Ferd Uden Spor Af Menneskeverd

Djevel consisting of songwriter Ciekals, Mannevond (Koldbrann) and Faust (ex-Emperor, Blood Tsunami) has once again proved their stellar quality, making of Ormer Til Armer, Maane Til Hode.

Ciekals explains, «The album title reflects the inner darkness, the human side which unavoidably remains evil, and in a greater perspective meaning the darkness as in a total eclipse. Ormer Til Armer, Maane Til Hode is a description of this, and something which can be transferred to a physical being, but maybe as a mental condition. This new release is a reaction to our previous albums, and especially the latest Vettehymner EP, being stripped of all acoustic guitars while chasing a more aggressive side when compared to its proceeding albums».The album artwork is another product from acclaimed Norwegian artist Danny Larsen.

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6684 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*