Newsfeed

Tinyfish: The World’s Smallest Prog Rock Band

Tinyfish -  Secret Eve (Demos & Rarities)

Tinyfish is a crossover prog band with three album between 2006 and 2010. Now they are back with the album Secret Eve (Demos & Rarities). That album contains rarities, b-sides, demos, outtakes, & secret songs. Nine previous unreleased recordings of demos, rare tracks and alternate takes spanning the band’s entire career. There are yet no You Tube track from the new album. However the track The Big Red Spark from the album with the same name is here, though in acoustic version on the new album and an original version here.

The track Sundried comes in an alternative version on the new album, but here are the original version,

Tinyfishare fifth-piece South-London band seems to have formed out of rock friendship and common passion. In addition they had a lot of music chemistry, plus out of the natural ambitions to master a music, a style and a powerful personal concept. The band is highly appreciated and, consequently, is able to rewards back a full interest and craft in progressive rock. The musicianship is keen to creative writing and exciting music composition, as it is to humor, they like to call themselves The World’s Smallest Prog Rock Band.

The band consists of Simon Godfreyand he is a songwriter, music engineer, and he sings and plays guitars and do some additional drumming. The lyrics is handled by Robert Ramsay and he deliver spoken word on the album. In addition he is a label-manager for the band. Leon Campfield take care of drums, percussion and he also sing. The melodic heart belongs to Jim Sander. The bass player Paul Worwood put logic, sense and the personal rhythm into what he does. There no doubt that the Tinyfish is a band with very skilled musicians.

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6851 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*