Newsfeed

Great Pacific Orchestra (GPO): poignant and emotional music

Great Pacific Orchestra (GPO) – Fragile Things

Those who enjoy epic prog-oriented rock with a twist should listen to Great Pacific Orchestra (GPO). Great Pacific Orchestra, or GPO if you wish to be more casual, is a community of Finnish musicians who, above all, wish to explore. Fragile Things is their last effort and the album contains the song Time Is A Window,

The music is often playful and some times trippy, other times poignant and emotional, but also exceptional heavy and gloomy. The band sounds unlike most music I ever heard and they have a very nice genre contempt that make their wish to explore music effective. The song ime Is A Window would probably at first listen be consider as a upbeat song, but eventually the song develop into more subtle terrain and into something entirely different as the song progresses to its massive end suite.

The band states about the song, «The years are just a number and time is just a window. Sometimes a day can feel as long as a lifetime, but sooner or later everything has to come to an end, and that is exactly the way it should be. This is the tale that this song wants to tell».

The track Way Back Home,

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6828 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*