Newsfeed

Catchlight: Melancholy and groovy songs

Catchlight – Helios (Part One)

Catchlight is a post-progressive rock/metal band and their sophomore album Helios (Part One) was released some week ago. Catchlight`s music is probably for fans of Karnivool, Tool, Porcupine Tree, Katatonia, Riverside. Their new effort is soon to be released and there are a futuristic musical concept. Catchlight takes us into a post-apocalyptic universe, and the atmosphere is dense and dark and the guitars add much to the sound. In addition the hovering and electric atmosphere of the samples is fascinating. The rhythmic is very nice and groovy and the drums and the bass collaborate in a great way. There are plenty of melancholy on the record and the songs are often poignant. The track Cyclops,

The band was formed three years ago in Lyon/Grenoble area. The track Silent Ghosts,

The track Extinction,

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7209 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*