Newsfeed

Glorious Wolf: Creating without boundaries!

Glorious Wolf - Zodiac

Glorious Wolf is the brainchild of guitarist/composer/arranger/performer Ruud Dielen, and Glorious Wolf is a studio project from the Netherlands. Dielen has a passion for prog/ symphonic rock with a blues vibe and a little of everything that enters his mind. So far the result is two albums of old school prog with experimental twists & turns. The first album is all-instrumental and the second album Zodiac a mix of 6 vocal and 3 instrumental song. Zodiac will be released on friday this week. The track Close To The New World,

On Zodiac there are three guest musicians, and two handle the singing. Dielen says that his motto is creating without boundaries! Glorious Wolf is guitar driven music with strong guitar riffs, some fusion elements, and often a Pink Floyd-like spaciousness with some symphonic backing. After playing in several cover bands as Blow Out and Dicke Betsey,  Dielen felt the time was right for writing his own compositions. The track Feelin` Blue,

Over the years his music developed from spherical to more experimental music with influences from symphonic/progrock, a little jazzrock-fusion and maybe some flirts with eclectic music. Still you can hear some blues in his style of playing. He finds his inspiration in astrology and shamanism, creating musical landscapes. He’s playing a variety of instruments such as acoustic and electric guitars, Saz, guitar-synthesizers, bass guitar and percussions.

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6836 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*