Newsfeed

Chamber Of Torture: Most accomplished and brutal work to date

Chamber Of Torture - Necrodomain

There have been unfortunately too many Chambers Of Torture during the history. The band Chamber Of Torture does no harm and plays an interesting and fascinating music. Chamber Of Torture delivers retro death metal, and have some interesting band interests as old school death metal, horrors, zombies, rednecks and black humor! They also deliver a new album entitled Necrodomain. The track Bog Of Decay,

Chamber Of Torture started back in 2004. 6 years later, around march-april of 2010, Paul was approached by some guy named Sergey claiming that they were looking for the vocalist for their band. It was Burmitsky Sergey the drummer for the band called Cold Blood, along side the guitarist Konstantin “Redneck” Dolganov, bassist Evgeny “John” Chumakov and guitarist Edward “Fred” Bartosh. Paul would propose to change the band name to Chamber of Torture. Later with new band name, the band started to record the debut album Behead before interment which saw the light of the day in 2012.

The second full length was recorded mere year later in 2013 and was entitled Entorturement. Due to various circumstances, most of the line-up quit the band, leaving Kostya and Paul the only remaining band members. Some highly acclaimed local musicians helped out with the recording of The Entorturement, namely Dym Nox of Pyre fame (on drums) and Dmitry Kazak Of Corroded Realms fame (on guitars).

The third album Cadaverous Omen was recorded in 2016, by that time the band had in its ranks Uvarov Alexey of Grave Disgrace fame (on bass guitars), Dmitry Kazak on guitars and Daniil Kannib Maledik on drums.

After spending 2016-2017 frequently playing, the band again went on hiatus for a while, during that time, the band again found new band members, Sergey Necrom Filippov of Corroded Realm fame on guitars, Alisher Zoom of Corroded Realm fame on bass guitar and Nikita Stepanov on drums. With such a line up the band started to write and record what eventually would become Necrodomain. The band’s most accomplished and brutal work to date.

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6873 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*