Newsfeed

Pombajira: A dark horse ready to run you over

Pombajira - Pombajira

Pombajira was born in Rio de Janeiro, Brazil, late 2017 a.i. by Hellson Röcha (ex- Grave Desecrator)as vocal/guitars and Blizzard as guitars and bass. Later on, the addition of T. Splatter (from Velho, Lápide and many others) as drummer, helped the embodiment of this project. Soon Pombajiira will release the self-titled debut album. Listen on Bandcamp

Pombajira is a six-song excavation of deathly doom draped in darkness and dirtiness! In fact, after the record’s 30 minutes of pulsing, punishing filth, it’ll take you at least a week just to feel clean again! Or, imagine Pentagram’s most earth-shaking doom moments integrated into the atmosphere of Celtic Frost’s Into The Pandemonium, creating a ritualistic and ecstatic trance… Truly, Pombajira`s debut album is a bolt from the blue – a dark horse ready to run you over!

Directly influenced by bands like Black Sabbath, Hellhammer, Venom, Pentagram, as well as others of a similar dark ilk.

Pombajira` moniker derives from their Afro-Brazilian cultural roots and serves as a foundation to flirt with the enigmatic spiritual imagery and sometimes superstitious atmosphere which is around them. In addition to their personal experiences, the band is influenced by magic, rebellion, sarcasm, and darkness.

Immortal Bytes is the label behind the Pombajiira album. They were founded this year actually! The goal is distribution & promotion service for underground metal. They aiming to bring you some of the most promising death, thrash, black, heavy, doom and avantgarde metal the underground has to offer. It sounds very good, as it is so important to bring out as many talented musicians as possible.

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6687 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*