Newsfeed

Ashen Horde: Theme of torment

Ashen Horde - Tintregen

Christmas is coming early for fans of Ashen Horde. The reason is that the EP Tintregen is coming December 15th. The band comments on the upcoming EP: «Tintregen is an EP that explores the theme of torment. While not connected by a story as has been the case on previous Ashen Horde releases, each song examines the subject in a different way. From nightmares and invasive parasites to imprisonment and the loss of a loved one, Tintregen focuses on how we react when thrust into agonizing situations».

Musically, the EP continues Ashen Horde’s blending of various extreme metal genres, incorporating elements of death, black, thrash and grind, among others. Ashen Horve strives to embrace a multitude of extreme metal subgenres, without being bound to any of them. No You Tube video from the new EP, therfore we give you Retaliation/Regret from Fallen Cathedrals released earlier this year. 

The band aims to challenge listeners, but not ostracize them. Ashen Horde from Hollywood are probably for fans of old Opeth, Enslaved, Devin Townsend. The band drawing influence from the crème de la extreme, and celebrates the darker side of metal in all its grim glory. It’s technical and crushing, yet at times darkly melodic. Ashen Horde is a duo consisting of Trevor Portz and Stevie Boiser (Inferi, Equipoise).

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6873 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*