Newsfeed

Steve Katsikas: Big community of musicians

Steve Katsikas – Hidden Village

There are many multi-instrumentalists and Steve Katsikas is one of them and on December 3rd he will release his new album Hidden Village. The track America features Roy Strattman on guitar, Luis Nasser on bass, Jeff Gard on drums, and John Lieto on trombone.

The name Hidden Village reflects the unbelievable contributions of 20 unique musicians, friends from a threaded journey that has taken me from city to city, genre to genre, band to band, and life event to life event.  The village is the community of musicians that made this album possible. Some tracks were tunes that just didn’t quite fit Little Atlas, but the bandmates long history together created a sense of comfort and confidence that perfectly led to their contributions. Steve Katsikas handles keyboards and vocals in Little Atlas.

Little Atlas was founded in Miami, USA in 1994, and they have a hiatus between 2008-2013 but are now still active. Katsiskas states about the song Solitary, «My homage to Saturday morning creature feature type movies!  Film is the public domain Dracula (1931).  Features Roy Strattman on guitar, Rik Bigai on bass, Mark Whobrey on drums, and Allie Summers on violin.  Vocals, keyboards, and saxophone by me».

Little Atlas is a Miami-based, original progressive rock band. The band is steeped in the traditions of modern progressive rock layered within strong songwriting. They successfully include the drive and energy of newer rock music with beautiful analog keyboard sounds. Their style unleashes an extraordinarily wide range of musical experimentation among genres such as progressive rock, hard rock, symphonic rock, and classic rock.

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6684 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*