Newsfeed

Mantra Machine: Fills the psychonaut with joy

Mantra Machine - Heliosphere

The band Mantra Machine describe their music as interstellar fuzzed out instrumental, a mix of heavy guitars, shimmering bass and grooving drums, soaked in mantra style instrumental synth soundscape.

They are influenced by the likes of space rock and psychedelics, Mantra Machine is set out to reach new audiences with a mix of heavy guitars, shimmering bass and grooving drums. With their second album Heliosphere.

Mantra Machine would probably fill most psychonaut with joy with their heavenly, instrumental trip through the universe, both the physical and the mental one. The bass lines must be heard as they produce a bass-heavy fuzz heaven. The music have a distinct interstellar touch leaning into prog and space rock territory, and this is very fascinating.

The band has some similarities with band as My Sleeping Karma or Monkey3 but the music is done one in their own way. The suddenly drop in tempos and soundscapes are mesmerizing, but sometimes they gear up and melt faces.

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7129 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*