Newsfeed

Suns Of The Tundra: Acclaimed albums under their belt

Suns Of The Tundra – Murmuration

UK based alternative rock band Suns Of The Tundra will release the album Murmurmation six days ago. The band was re-born from the ashes of cult ‘90s outfit Peach which included Tool bassist Justin Chancellor. Murmuration is a remarkable combination of precise vocals with hard-driving instrumentation especially with the bass and drums of Marlow and Prestidge propelling the songs along, complimented by Oakes and Moloney’s guitars joining the plethora of sounds to provide an experience that the listeners probably will enjoy. The track Ghosts Of Our Mothers,

Suns Of The Tundra is comprised of members Simon Oakes (vocals and guitar), Andrew Prestidge (drums), Andy Marlow (bass, backing vocals), and Mark Moloney (guitar) and
Hanna Pettersson (saxophone). Oakes also takes on the role of chief songwriter, as well as collaborations with the other band mates. They have an impressive live résumé by playing festivals such as Latitude, Download, Green Man, and All Tomorrow’s Parties and more. The title track Murmurmation,

Suns Of The Tundra have three acclaimed albums under their belt, a self-titled debut (2004), Tunguska (2006), and the concept album Bones Of Brave Ships (2015) as well as 2009 EP release, Illuminate. Their rock stylings fit right in with label-mates The Fierce & The Dead, Shineback, and Reformat.

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6836 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*