Newsfeed

Flukt: Never afraid to mellow things down!

Flukt - Darkness Devour

Flukt (Esacpe) perform harsh and cold Norwegian black metal. The music has clear reference to the old-school black metal sound made infamous by the Norwegian black metal scene in the early 90s. The music is aggressive and have a violent drive where the main focus is to create atmosphere.

The special thing with Flukt is the way dynamics is approached. Even when the music is fast and harsh Flukt is never afraid to mellow things down in slower passages and more groove oriented songs. The debut album Darkness Devour was released a month ago, and No Return is the first single as a first taste of the album.

Flukt hailing from Vennesla A beautiful village just north of Norway’s fifth largest city Kristiansand. The city I grew up in! The band was launched during the fall of 2014 but from the dark mood and the aggession in the music, every metal-head will get a flashback to the good old days of Norwegian black Metal in the 90s. Early this year Flukt signed a two-album deal with the label Dusktone from Italy. There Venndølene (which people from Vennesla are called locally) has got a solid supporter! Smart.

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7405 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*