Newsfeed

Hellobrus: From the world of the fauna

Hellobrus - Saprophytic Divinations

Like the enigmatic & deadly winter flower from which the project takes its name, the ancient Greeks called the Helleborus the plant of fauns. Heavily influenced by the Orphic Mysteries, traditional western witchcraft & folklore. The band pushes the exploration of orthodoxy black metal into the uncharted territory of sensual duality with a focus on occult herbalism & sexual mysticism.

Following the debut release The Carnal Sabbath & the liminal single Prayer Of The Undying, Helleborus will be releasing their sophomoric work Saprophytic Divinations. Saprophytic a term given to fungus or plants whom grow or eat from decaying matter. They explore the concept of prophecy or divine communications blooming from the macabre. The title track Saprophytic Divinations,

Many of us often hope for unions of visual, musical, and lyrical artistry, the integration of sights, sounds, and words that manifests a cohesive vision, with each part elevating the others and making possible a more compelling holistic experience. Such achievements are less common than we might wish, but the Colorado band Helleborus have given us one through their new album Saprophytic Divinations, which will be released December 6th. The track Alraun Ghost,

The above mentioned single Prayer Of The Undying

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6836 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*